My Followers...

Wednesday, March 17, 2010

selasa,,rabu,,khamis=extra penat,,,T_T


Kepenatan yg amat sgt skrang,,,

Xdpt diungkapkan melalui kata-kata,,

Ok,,mari sy cte satu persatu aktiviti yg sy wat,,

Utk mnggu nie iaitu selasa-khamis,,Pusat kerjaya&kaunseling menganjurkan cairex(career industrial relation expo 2010),,Utk pengetahuan,cairex nie amat penting utk pelajar2 final year or yg da graduate,,Tyme nie la de temuduga utk kerja nnti,,n byk company2 yg dtng kat uitm nie utk mendedahkan ttg skop2 kerja kat company masing2,,Nnti ms sy final year pown sy nk wat temuduga tyme cairex nie,,Sbb xyah la menganggur tyme da absh blaja smntara nk tnggu graduate kan,,Kate akk2 yg da final year,,result2 exam dy amek yg previous sem je,,So xpyah nk tnggu result final sem utk temuduga,,easy rite,,huhu,,

Absh cte sedikit sebyk psal cairex,,,

Nme pown yg anjurkan cairex ni pusat kerjaya & kaunseling,,Mstila semua kaunselor terlibat n secara xlngsung sy sbg ahli peers kenala jd sukarelawan tyme cairex nie,,Sy jd volunteer utk sambutan,,means sy kene sambut student dr uitm cawangan,,student2 sek menengah dll lg,,Tp bkn tugas 2 je sy wat,,sy kene tolong kaunselor2 sepanjang cairex berlangsung,,mmg amat memenatkan,,huhu,,

smalam iaitu rabu,, booth2 pameran dr pelbagai club n faculty dbkk utk mmperkenalkan club masing2 kpda student2,,PEERs pown mmg terlibat sme utk booth nie,,so ari selasa pas absh je bantu caunselor2 sme sy tros bergerak ke booth peers utk proses menghias,,Tema booth2 kali ni ialah inovasi dan kreatif,,Sy ngan ahli2 PEERs yg len menghias dr pukul 5 ptng smpy 2.30 pagi,,byngakanlah betapa lmenyer ktowunk menghias booth ktowunk,,

Sy ngan lalink lgla terasa penatnyer,,coz dr pg kol 9.30 pg de cluz smpy kol 11.30,,Then tros g dsb jd sukarelawan cairex,,Dlm kol 3 lbh solat zohor n tdo dlm setengah jam dlm surau,,,bngun2 tros solat asar,,,Dlm kol 5 bergerak ke booth peers utk menghias n stop jap dlm kol 7.30 coz da maghrib tyme 2,,Ingat nk balik blk tp sy malas coz nnti nk pergi blk kat booth,,So kami stay je la n solat maghrib kat surau,,Pas solat,,sy n lalink menyambung tugas2 kami utk menghias booth smpyla kol 2.30 pg,,Mmg anjat sgt tyme 2,,anjat sy tau,,xpnah2 wat keje gler stay kat menara saas smpy pg,,huhu,,Smpy je kat blk,,tros mandi,,solat pas2 terlentang atas katil,,

smalam iaitu hari rabu pown penat sgt,dr pg smpy petang dekat booth utk menerangkan kat orunk rmai psal peers and aktiviti2 dy sme,,, kami byk wat personality test yg mnyebabkan booth kami mendapat perhatian ramai,,And alhamdulillah,,so far hakim ckp booth ktowunk plng rmai pengunjung,,seramai 3 orunk hakim yg mmbuat penilaian ke atas booth2 pameran,,lalink yg byk mnjawab soalan2 yg dikemukakan n sy hnya menyampuk utk certain2 part shj,,tp mmg rmai lecturer2 dr cawangan yg berminat utk mmbuat aktiviti2 bersama peers uitm,,i2 merupakan salah satu advantage kpd peers,,

hari ni bersamaan ari khamis,18/3/2010 merupakan hari terakhir utk pameran sempena mnggu cairex,, arini jgk penilaian utk booth2 pameran dibuat,,n guess wut!!!,,,booth peers mng tempat pertama!! ,,huhu,,sgtla happy,,dptla duet sbnyak rm1000,,xsngke sgt,,kire berbaloi sgt2 la ktowunk stay up smpy kol 2.30 pg utk menghias booth,,segala usaha kami berbaloi!!!syabas kpd mereka2 yg telah bertungkus lumus utk booth peers ini,,and td seramai 4 orunk international student dtng mengunjung ke booth kami,,mereka semua dari iran,,seronok berborak ngan dyowunk,,walaupown bi sy xbrape fasih tp sy cube and mreka memberikan respon yg bek,,means dyowunk faham la pe yg sy tnya n ckpkan,,ktowunk bertukar2 email and contact melalui facebook,,,mereka sgt2 sporting,,^^

Thanx 2 en bad(penasihat peers 1) coz sentiasa ader kat booth and menolong kami menarik perhatian orunk rmai ke booth peers ni,,Thanx jgk utk mantan2,,k-rol n paan coz turut berada kat booth utk tempoh ms yg agak pnjang and secara xlngsung byk mmbantu ajk2 peers nie,,thanx utk ajk2 peers yg bertungkus lumus sehingga kte mencapai kemenangan and special thanx to myself krna berjaya melakukan walaupown tekak terasa perit,,bdan sgt penat,,tdo xckup,,but i did it!!!and semuanya sudah berakhir,,syukur alhamdulillah,,

now,,it's tyme to show u our pics along dis tired week,,peace,,^_^

pics ari selasa:



~sukarelawan cairex 2010~



~with mama najah,,peers'vice pres~


~with our uitm's counselor,pn mawaddah~

pics ari rabu:

~ajk2 peers bersama en bad~


~my lalink n i~


~booth peers yg ceria,,^^~

\
~bersama minah2 gedix,,~=p


pics ari khamis:



~melawat booth palapes~



~en.bad~



~pengalaman pertama mmgang pedang,,huhu,,=p~



p/s:Mmg sgt seronok melayan orunk walaupown penatnyer xhengat,,

Yg plng besh 3 hari berturut-turut dpt makan free tau,,heheh,,=p





8 comments:

zool said...

First time ke sini..
Salam perkenalan

farihah@air-ah said...

hye2 zool,,
rajin2la melawat blog yg xseberapa ni,,=p

Anonymous said...

e'ah! ni ayuni. ingat lagi x? lame x dgr citer. da sambg kat shah alam ea? kite kat uitm jengka. rase rugi sgt x gi cairex aritu. maybe kite leh jumpe kan? hopefully dpt jumpe korang next sem. kirim salam kat lalink e'ah tu ea. hehe.... =)

farah@pa'in said...

lalink eah jawab wa'alaikumussalam hehe

farihah@air-ah said...

hye ayuni,,of course eah ingat,,
mne tau eah de blog??
tau xpe,,bob dtng tau,,huhu
btw,,rndu kmoo,,^^

Anonymous said...

fara! tq ea aware msg kite!
rindu same maku berdua! =)
kita tau pasal skunk kite suke tgk blog.
rase rugi sgt x gi cairex!
musti leh jumpe korg!
anyway gudluck for ur incoming final exam nexth month ea! =p

Anonymous said...

silap taip lak!
rindu same kamu berdua! hehe... =p

joegrimjow said...

hooo
best2

appy bestdayyy

jgn lupe esok